THE ULTIMATE GUIDE TO MANTAR TOHUMU

The Ultimate Guide To mantar tohumu

The Ultimate Guide To mantar tohumu

Blog Article

Poşet içerisinde istiridye mantarı yetiştirmek için gerekli malzemeler kullanılarak kompost hazırlanır. Bunda ise istiridye mantarı tohumları ile birlikte saman, buğday kepeği ve toz kireç ile oluşturulmaktadır.

İster evde hobi amaçlı ister ticari amaçla olsun mantar yetiştiriciliği için en önemli konuların başında mantar miseli gelir. Sitemize de gelen sorular arasında istiridye mantarı tohumu veya mantar miseli nereden alınır sorusu ilk sıralardadır.

Bu şekilde sıcaklık bir miktar düşürülür ve kompost sıcaklığı 52-57°C arasında tutularak kompostun olgunlaştırılması ve mantar miseline zarar veren amonyağın komposttan uzaklaştırılması sağlanacaktır

Polis nasıl olunur konusundaki içeriğimizde polis adaylarının bu yıl içerisinde nasıl polis olabilecekleri ile alakalı başvuru şartları hakkında detaylı bilgiler...

Bu zarar kompostun tamamen işlevini yitirmesi, verim kaybı veya mantarhanenin kullanım dışı kalması şeklinde bile olabilir.

 Bu işlemde ten kilogram kompost kullanılacaksa en fazla five hundred gram civarı mantar tohumu kullanmak uygun olacaktır. Bu karışımın hazırlanmasının ardından ise mantarların yetişmesi için uygun ortamın sağlanması gerekmektedir.

İstiridye mantarı nasıl yetiştirilir ? İstiridye mantarı yetiştirmek için bizden istiridye mantarı yetiştirme kitiye mantar yetiştiriciliğine başlayabilirsiniz. İstiridye mantarını yetiştirmek zormudur…

İstiridye mantarları doğada olduğu gibi gerekli koşullarını sağladığınızda yerlerde gelişim sağlarlar. Bu koşulların başında sıcaklık ve nem gelmektedir.

Mantar misellerinin birlikte ekildiği kompost doğa ile bir araya geldiğinde bakterileri kendine doğru çeken bir karışım özelliği taşır. Normalde zararlı yapılardan miselleri koruyan kompost doğada savunmasız hale gelebilir. Bu nedenle de toprağın ekim yapılmadan önce mutlaka çapalanması ve temizlenmesi gerekmektedir.

Kültür mantarı yetiştiriciliği nasıl yapılır diye merak ederek üretim sürecine girdiyseniz bazı malzemeleri kendiniz hazırlarken bazılarını hazır da alabilirsiniz.

Mantarı yetiştirebilmek için kompost hazırlamanız gerekir. İstiridye mantarının pembe, mavi ve altın rengi olan çeşitleri vardır. Gerekli iklim koşulları sağlandığı zaman her yerde istiridye mantarını kolaylıkla yetiştirebilirsiniz.

Your browser isn’t supported any more. Update it to get the ideal YouTube experience and our newest attributes. Find out more

You may email here the site proprietor to let them know you ended up blocked. Remember to include things like what you have been accomplishing when this web site came up and the Cloudflare Ray ID identified at The underside of the web page.

Kompost içerisindeki katı besin maddelerine substrat denir. İstiridye mantarı miselinin yani tohumun gelişimi, katı besin maddesi yani substrat içindeki karbon/azot oranına bağlıdır.

Report this page